I. félidő:

Szenegál kezdte valamivel jobban a meccset, a 19. percben Niang jó helyzetből lőhetett 15 méterre a kaputól, de nagyon rosszul találta el a labdát. Ezt követően mindkét oldalon sok volt a rossz passz, a pontatlan átadás, így egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani.

A 38. percben az afrikaiak a semmiből vezetést szereztek: Gueye 20 méteres lövése Cionekről a kapuba vágódott (0-1).

A félidő végén Sané fejelhetett nagy helyzetben, de a kapu helyett a földet találta el.

II. félidő:

A második játékrészt a helyszínen magyar szurkolók által is támogatott lengyelek kezdték veszélyesebben, Lewandowski közel is járt a gólhoz, az 51. percben a bal felsőbe tartó szabadrúgását Ndiaye ütötte ki bravúrral.

A 62. percben azonban megint szinte a semmiből (bár nem sokkal korábban azért kialakult 1-2 veszélyes szituáció a lengyel kapunál) jött a második afrikai gól, de ehhez be is segítettek a piros-fehérek. Krychowiak adott haza rosszul, Szcsesny feleslegesen kijött a labdára, Mbaye Niang pedig elpöckölte mellette azt, majd az üresen maradt kapuba passzolt (0-2).

A 70. percben a nápolyi Milik Pisczek jobb oldalról érkező lapos beadását pörgette közelről a bal kapufa mellé – nem sokkal később le is cserélte edzője. A hajrá nyitányaként előbb a helyére beállt Kownacki fejesét védte Ndiaye, de a másik oldalon is figyelnie kellett Szcsesnynek egy közeli lövésnél.

A 87. percben szépítettek a lengyelek: Krychowiak fejelt a kapu bal oldalába egy felívelt szabadrúgás után (1-2).

Több gólra azonban már nem maradt idő, a vb-re 16 év után visszatérő Szenegál győzni tudott, meglepetéssel ért tehát véget a csoportmeccsek első köre.

Vb, H-csoport:

Lengyelország – Szenegál 0-1 (Krychowiak 82., ill. Cionek 38. – öngól, Niang 62.)

Korábban: Kolumbia – Japán 1-2

A csoport állása: 1. Japán és Szenegál 3-3 pont (2-1), 3. Kolumbia és Lengyelország 0 (1-2)