I. félidő

Különösebb gólhelyzet alig akadt az első játékrészben, jobbára mindkét csapat taktikusan, kivárásra játszott. Egyedüli valamirevaló helyzet a 16. percben alakult ki, Lucas Hernández és Olivier Giroud összjátékából utóbbi lőtt kapura, de a dán kapus, Kasper Schmeichel könnyedén védett.

A 26. percben Djibril Sidibe cselezgetett a baloldalon, majd a beadása elakadt a dán védőn, de a játékvezető nem ítélt semmit, ahogy videóbírózás sem volt az eset után. Félóra elteltével a csapatok ismét visszaálltak. A félidő vége előtt nem sokkal a 39. percben Antoine Griezmann eresztett meg egy lövést, ám ezt is könnyedén fogja Kasper Schmeichel, így 0-0-al mentek pihenni a csapatok.

II. félidő

A fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol az első játékrészt abbahagyták. Egyedül a franciák jutottak el kisebb helyzetekig, valamint távoli lövésekkel is próbálkoztak, de rendre pontatlanok voltak. Az 55. percben Christian Eriksen kb. 30 méterről szabadrúgással is próbálkozott, de középre tartó lövése kipattant Steve Mandandáról, majd az ismétlést már könnyedén fogta a kapus.

Tíz perccel később ismét a dán középpályás próbálkozott, ám nem tudott túljárni a francia hálóőr eszén, ahogy a két csapat egymásén sem. A hátralévő szűk félórában a csereként beálló Nabil Fekir csak az oldalhálót találta el, valamint Olivier Giroud méterekkel fölé lőtt, így 0-0-al ért véget a találkozó, amivel mindkét együttes a nyolcaddöntőbe jutott.

Világbajnokság, C-csoport

Dánia-Franciaország 0-0

Dánia:  Kasper Schmeichel – Jens Stryger Larsen, Andreas Christensen, Simon Kjaer, Henrik Dalsgaard – Christian Eriksen, Nicolai Jörgensen, Thomas Delaney – Martin Braithwaite,  Andreas Cornelius, Pione Sisto (Fischer 60.)

Franciaország: Steve Mandanda – Lucas Hernández (Mendy 50.), Presnel Kimpembe, Raphaël Varane, Djibril Sidibé – Steven Nzonzi, N’Golo Kanté, – Thomas Lemar,  Antoine Griezmann (Fekir 69.), Ousmane Dembélé  (Kylian Mbappé 78.) – Olivier Giroud

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 7 pont (+2) – továbbjutott, 2. Dánia 5 (+1) – továbbjutott, 3. Peru 3 (0), 4. Ausztrália 1 (-3)

I. félidő

Ausztráliának mindenképp nyernie kellett volna ahhoz, hogy maradjon esélye a továbbjutásra. Ehhez képest a 18. percben Peru szerzett vezetést egy szép támadás végén: Guerrero ívelte át a labdát a hosszúra, ahol Carillo kapásból, 15 méterről kilőtte a jobb sarkot.  A 28. percben Rogic két szép csel után 14 méterről próbálkozott, de Gallese védett. Nem sokkal később Kruse két méterről lőtt, Santamaria azonban szögletre tisztázott.

II. félidő

A második félidő elején növelte előnyét Peru: Guerrero 8 méterről a bal sarokba lőtt. Ausztrália ugyan nyomott a folytatásban, de gólt nem sikerült elérnie. Peru győzelmével a csoport harmadik helyén végzett, míg Ausztrália negyedik lett.

Ausztrália – Peru 0-2 (Carillo 18., Guerrero 51.)