Több tízezren özönlöttek az utcára, emiatt a városközpontban szinte teljesen leállt a felszíni közlekedés, amelyet rendőrök irányítottak a hömpölygő tömeg biztonsága érdekében. A többség a fehér-kék-piros trikolort festette magára és zászlót lengetve hangosan kórusban éltette Oroszországot, míg az autókban veszteglő sofőrök tülköléssel vették ki részüket a hangzavarból.

Természetesen a szurkolók nemcsak az utcákat, hanem a bárokat is ellepték, ahol azt figyelték, ki lesz szombaton a következő ellenfél a szocsi negyeddöntőben.

A döntőnek is otthont adó Luzsnyiki Stadionban rendezett találkozón viszont nem volt érezhető, hogy a közönség valóban 12. játékosa lenne a hazai gárdának. Ahhoz képest, hogy 78 ezernél is többen tekintették meg a helyszínen a találkozót, javarészt csak halk moraj uralkodott a csendesen csordogáló mérkőzésen az arénában. A szurkolók a ritka orosz megindulások alkalmával biztatták csak igazán kedvenceiket, illetve alkalmanként hangos füttyszóval jelezték nemtetszésüket, amikor a spanyolok hosszú percekre “eldugták” a labdát.

A vasárnap éjjel viszont az ünneplésé volt, még egy órakor is hangosak voltak a metróaluljárók, és hajnalig kisebb csoportokban ünnepeltek az oroszok.

(MTI)

Tippelj és nyerj az Oroszország-Horvátország negyeddöntővel!