A védő azzal érdemelte ki a FIFA figyelmeztetését, hogy a házigazda Oroszország ellen megnyert szombati negyeddöntőt követően azt kiabálta, hogy “dicsőséget Ukrajnának!”

Ognjen Vukojevic, a horvát válogatott stábtagja – aki Vidához hasonlóan pályafutása során megfordult a Dinamo Kijevben – ezt még annyival egészítette ki, hogy “ez győzelem volt a Dinamo és Ukrajna számára is, gyerünk Horvátország!”

Miután az erről készült videofelvétel felkerült az internetre, az oroszokat felháborította az eset. Ukrajna és Oroszország között a Krím-félsziget hovatartozása miatt 2014 óta feszült a politikai helyzet, amely katonai konfliktushoz vezetett.

Domagoj Vida a Sport Express című újságnak azt nyilatkozta: nem volt semmiféle politikai üzenete a mondandójának, csak a kijevi csapattársainak akart viccesen üzenni.

“Szeretem az oroszokat és az ukránokat is” – mondta a kijevi védelmet 2013-tól idén januárig erősítő 29 éves horvát labdarúgó, aki a negyeddöntő hosszabbításában gólt fejelt, és a 4-3-ra megnyert tizenegyespárbajban is értékesítette lehetőségét. (MTI)

A horvát kapitány: „Rakitic 11-esénél elsírtam magam, mi mindig a nehezebb utat választjuk”