I. félidő:

Erősen kétarcú volt az első játékrész. Az első 20-25 percben a belgák voltak veszélyesebbek, Eden Hazard kétszer is vezetést szerezhetett volna, a 22. percben pedig Alderweireld egy szöglet után lecsorgó labdát lőtt fordulásból kapura, Lloris viszont bravúrral kiszedte azt a kapu jobb oldalából!

A játékrész derekán aztán rákapcsoltak az addig inkább kontrázgató franciák. A 32. percben Giroud Pavard beadása után, kifacsart pozícióból csúsztatott nem sokkal a bal kapufa mellé. A 41. percben aztán Mbappé indítása után Pavard lőtt jobbról, Courtois azonban lábbal, nagy bravúrral hárítani tudott.

0-0-ás döntetlennel ért véget az első félidő.

II. félidő:

A fordulás után gyorsan jött a gól: Umtiti fejelte a kapuba Griezmann szögletét az 51. percben (1-0). Hat perccel később majdnem jött a második francia találat, Mbappé káprázatos sarokpassza után Giroud lövésébe az utolsó pillanatban vetődtek bele.

A 65. percben Fellaini Mertens beadása után, Pogba mellől fejelt kevéssel a bal kapufa mellé 11 méterről. A 81. percben Witsel 23 méteres bombáját ütötte ki Lloris. Ezzel azonban el is lőtte a puskaporát a vb során eddig jobbára remeklő belga válogatott, így nem tudott egyenlíteni, a franciák viszont 2006 után ismét bejutottak a világbajnoki döntőbe. Belgium először – és a legrosszabbkor – maradt gól nélkül az oroszországi tornán.

Vb-elődöntő:

Franciaország – Belgium 1-0 (Umtiti 51.)