– Életem nagy élménye volt, amikor a francia utánpótlás-válogatottakban hazámat képviseltem, ezeket a meccseket sosem felejtem majd el – kezdte Loic Nego a molvidi.hu-nak. –  A döntővel kapcsolatban optimista vagyok. Szerintem mi voltunk a legjobb csapat a vb-n, de egy finálé, az mindig kétesélyes. Nekünk, franciáknak nagyon fontos a győzelem. Két éve hazai pályán elveszítettük az Eb-döntőt, ez azóta is ott jár szerintem minden francia fejében. Ahhoz, hogy ezt elfelejtsük, nyernünk kell a horvátok ellen. Eddig hatalmas motivációval játszott a válogatott, ha ez nem változik, akkor nem lehet baj. Egy döntetlen mellett nyertünk végig, ha így folytatjuk, akkor minden rendben lesz. Nagyon boldog lennék, ha mi nyernénk a világbajnokságot. Emlékszem, hogy kisgyerekként én is az utcán ünnepeltem az 1998-as vb-címet. Meghatározó élmény volt az is az életemben, fantasztikus volt az az érzés.

Gólszerzésben is jeleskedő védő az utánpótlás-válogatottban Antoine Griezmannal is együtt szerepelt, aki a vb egyik legjobb játékosaként a döntőben is fontos szerepet játszhat.

 – Hogy beszéltem-e Antoine-nal mostanában? Persze! Csütörtökön beszéltünk, kérdeztem, hogy mi a helyzet. Nyugodt volt, könnyedén beszélt, ez jó jel szerintem! Van éppen elég tapasztalata a nagy meccsekkel kapcsolatban. Nagyon várják a meccset, de nem stresszelik túl, úgy gondolom, hogy ez is fontos a győzelemhez.