– Egy kicsit olyan volt ez is, mint a spanyolok elleni mérkőzésünk, az első tíz-tizenöt percben nyomás alá helyeztük ellenfelünket, volt sok labdaérintés, aztán a játékunk lelassult. Talán amiatt a nyugtalanság miatt is, amit az okoz, hogy világbajnokságon vagyunk – értékelt a tréner a marokkóiak ellen 1-0-ra megnyert szerdai, moszkvai mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Luzsnyiki Stadionban.

A szakvezető szerint a továbbiakban meg kell próbálniuk egy kicsit többet birtokolni a labdát, mert “jobb, ha náluk van”, de azért az is egy feladat, hogy az ellenfél támadásait megszűrje egy csapat, amit az övé megtett. Elismerte, hogy a marokkóiak jól futballoztak, ugyanakkor emlékeztetett rá, ez egy olyan játék, amelyben az a csapat nyer, amelyik gólt szerez.

 – Négy pontunk van, az utolsó játéknap döntő lesz, van még egy nagyon kemény mérkőzésünk az irániak ellen. Az eredmények nehezen megjósolhatóak, még semmi sincs lejátszva – szögezte le.

Arra a felvetésre, hogy a portugál válogatott esetleg azért nem futballozik olyan jól, mint az várható tőle, mert sok játékosára komoly feladatok hárultak az elmúlt idényben, úgy reagált: normális, hogy egy stresszes időszak után a játékosok kicsit fáradtak, ha nem is fizikálisan, hanem inkább mentálisan.

 – Motiváljuk őket napról napra, foglalkozunk ezzel az edzéseken is. Ha nem sikerül, nincs eredmény, de szerintem sikerül – tette hozzá.

A mérkőzés emberének a találkozót fejesgóljával a 4. percben eldöntő Cristiano Ronaldót választották, akárcsak a spanyolok elleni első, 3-3-mal zárult összecsapáson, melyen háromszor volt eredményes. Az ötszörös aranylabdás támadó, aki megdöntötte Puskás Ferenc Európa-csúcsát a válogatottban elért 85. találatával, a három pont megszerzését emelte ki.

 – Az a legfontosabb, hogy győztünk. Tudtuk, hogy keményen kell majd küzdeni, nem leptek meg bennünket a marokkóiak. Jól reagáltunk a játékhelyzetekre, én szereztem egy gólt, megvan a három pont, így elégedett vagyok – mondta.

Hozzátette: a csoportkört megpróbálják jól befejezni, s ehhez közel állnak.

Foci vb: Ronaldo megelőzte Puskást, és győzelemre vezette a portugálokat – videó

Hervé Renard, a marokkóiak francia szövetségi kapitánya csalódott volt, de mint mondta, korántsem csapata teljesítménye miatt.

 – Elégedett vagyok a mutatott játékkal, büszke vagyok a játékosokra – kezdte összegzését.

Arra a kérdésre, egyetért-e azzal, hogy több marokkói is lehetett volna a meccs embere, azt felelte: “nem azért vagyok itt, hogy kommentáljam a választást, de az biztos, hogy egész Marokkó büszke lehet a csapatra”.

Az edző célzásokat tett arra, hogy a játékvezetői döntésekkel nem mindig értett egyet, ugyanakkor részben kritikus volt a saját együttesével szemben is.

– A két mérkőzés bizonyította, hogy jó futballt játszunk, de nem voltunk elég hatékonyak. Az összecsapásokat a különleges képességű játékosok döntik el – utalt arra, hogy a portugáloknak van Ronaldójuk.

A marokkóiak az első mérkőzésükön is fölényben futballoztak, de 1-0-ra kikaptak az irániaktól, így már biztosan nem juthatnak tovább. (MTI)