– Egyszerű, amit érzek. Máris a következő meccs érdekel. Ez még csak a kezdet, úgyhogy tartalékom az érzelmeimet – reagált arra a felvetésre az 53 éves tréner, hogy higgadtan, nem ugrálva és “örömködve” fogadta csapata továbbjutását.

Csercseszov kiemelte, hogy sok tekintetben jobbak náluk a spanyolok, ezért szerinte jó döntés volt kontrákra játszani, és nem felvállalni a nyílt futballt. Hozzátette: a játékosoké az érdem, mert ő bármit kitalálhat, a legjobb taktika sem működik, ha a futballisták nem hisznek benne.

 – Nem választhatunk ellenfelet, a spanyolokat sem kértük. Egyik csapat így játszik, a másik úgy, de az igazán fontos az, mi hogy játszunk – válaszolt a szakember arra a kérdésre, hogy a horvátokat, vagy a dánokat szeretné jobban ellenfélnek a negyeddöntőben.

A jövőre nézve megjegyezte, a hosszabbítás miatt több pihenésre lesz szüksége a játékosoknak, illetve az orvosi csapatnak és a fizioterapeutáknak is lesz dolguk, de szombatra készen állnak majd az újabb ütközetre.

Csercseszov – aki a sajtótájékoztató végén nagy taps közepette hagyta el a termet – a vb eddigi meglepetései közül azt tartja a legnagyobbnak, hogy a németek búcsúztak a csoportkörben.

Kollégája, Fernando Hierro csalódottan beszélt, de szerinte nincs válságban a spanyol futball, amelynek továbbra is megvan az identitása és azzal eredményes tud lenni.

 – Sokat volt nálunk a labda, 18-19 kapura lövésünk volt, többet voltunk a támadó harmadban. Húsz veretlen mérkőzéssel érkeztünk ide, és kikapni itt sem kaptunk ki – mondta a vb előtt három nappal kinevezett szakember.

Mindent megtettünk, hogy elkerüljük a 11-eseket, mert az lutri. Extra csatárt vittem be, de nehéz az ellenfél mögé kerülni, ha 11 emberrel védekezik. Noha most nem jöttek az eredmények, attól még megvan a csapat identitása.

Hierro nem értett egyet azzal, hogy a spanyolok nyomasztó labdabirtoklási fölénye nem párosult veszélyes akciókkal, ugyanis szerinte öt-hat nagy helyzete volt együttesének.

Az 50 éves tréner elárulta, hogy taktikai okokból hagyta ki Andrés Iniestát, aki szerinte profin viselte ezt a döntést. Hierro viszont arra nem adott választ, mi állt az elképzelése hátterében.

 – Játékosok, edzők, szurkolók, mindannyian szenvedünk, mert ambiciózusan érkeztünk ide. De nem fogunk bűnbakot keresni. Én voltam az edző és mindenki a legjobbját nyújtotta – reagált Hierro arra a felvetésre, mely szerint a spanyol szövetség a felelős a vártnál korábbi búcsúért, amiért néhány nappal a vb előtt elküldte elődjét, Julen Lopeteguit, mert aláírt a Real Madridhoz. (MTI nyomán)

Dráma és bombameglepetés a foci vb-n: Oroszország 11-esekkel kiejtette a spanyolokat – videó