A Magyarország és a Wales elleni Eb-selejtezők előtt a horvát válogatott egyik legnagyobb sztárja, Ivan Rakitic nyilatkozott a soron következő két mérkőzésről, valamint a Barcelonában az utóbbi időben tapasztalt mellőzöttségéről.

– Mindig különleges élmény, amikor újra Horvátországba jövök, Split egy nagyon kedves hely a számomra, már alig várom, hogy találkozzak a társakkal, a stábbal és a szurkolókkal. A lehető legjobban fel akarunk készülni a meccsekre, hogy a legjobb eredményeket tudjuk elérni.

Nagyon hamar elfogytak a jegyek a hazai meccsre, magasak az elvárások, de a nehéz időszak után igyekszünk optimistán előretekinteni

– mondta Rakitic, majd kitért klubjára, ahol a most futó spanyol első osztályú idény nyolc fordulója alatt csupán egyszer volt a kezdőcsapat tagja és összesen 156 percet töltött a pályán. – A futballban néha vannak olyan szituációk, amit nem lehet megérteni, de tiszteletben kell tartani. Nehéz helyzet, mert hozzászoktam, hogy rendszeresen játszok, folyamatosan készen állok, hogy a legjobbamat tudjam nyújtani a csapat számára. A helyzetem most megváltozott Barcelonában, de igyekszem minél hamarabb rendbe hozni ezt, mert egy futballista számára nincs ennél jobb hely.

Alig várom, hogy újra pályára lépjek, hiszen A Barcelona a világ legnagyobb klubja, ahol minden idők legjobb futballistája a csapattársam.

Az átigazolási időszak végén leültünk átbeszélni a helyzetemet, és az volt a legjobb döntés, hogy maradok, és az sem véletlen, ahogy a közönség fogadott engem a múlt héten.

A horvát középpályás hozzátette, fájó volt számára azokat a kritikákat hallani, hogy már nem motivált a válogatottban való szereplést illetően. Kiemelte, hogy mindig imádta Horvátországot, éppen ezért korábban nemet mondott Svájcnak, amely országnak a családját és a sportkarrierjét figyelembe véve is sokat köszönhet.

– Nagyon várom a mérkőzést, több mint 100-szoros válogatott vagyok, de ez most olyan nekem, mintha először lépnék pályára címeres mezben – utalt a magyarok elleni Eb-selejtezőre Rakitic. – Tisztában vagyunk azzal, hogy kemény találkozó vár ránk a magyarok ellen, de ellenfelünk is tudja, hogy pokoli hangulat vár rájuk a stadionban, valamint egy nagyszerű erőkből álló horvát válogatott. Hat pontot akarunk szerezni ezen a héten. Elemeztük a magyarokat, akik nagyon szervezett csapat benyomását keltették. de biztos vagyok benne, hogy ha egymásért fogunk küzdeni, akkor megfelelünk az elvárásoknak.