A Magyarország elleni 2-1-es vereség után felemás formát mutatott a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott: míg Szlovákiát idegenben 4-0-ra lépték le idegenben, addig Azerbajdzsán vendégeként csupán 1-1-es döntetlenre voltak jók. A mieink soron következő ellenfelének szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic csapata formájáról, és a Splitben megrendezendő horvát-magyar meccsről beszélt.

– Bő egy év telt el a világbajnokság óta, és nem sokan tudták megőrizni az akkori formájukat, de lassacskán visszatérünk. –  kezdte a szakember a HRT Sportnak. – Remekül játszottunk Szlovákia ellen,

Azerbajdzsánban viszont kudarcot vallottunk. Az a döntetlen az én hibám volt, nem láttam reálisan a helyzetet, és nem reagáltam időben.

A magyarok Budapesten legyőztek minket, úgyhogy Splitben nagy mérkőzés vár ránk rengeteg szurkoló előtt, majd irány Wales. Ha jól dolgozunk, mindkét meccset megnyerjük, és megválaszoljuk az Eb-re jutással kapcsolatos kérdéseket.

Dalic hozzátette, a keret átalakulóban van, ez azonban nem lehet magyarázat a horvát válogatott felemás teljesítményére.

– Dolgozunk a fiatalításon, de ez nem megy egyik napról a másikra. Nincs nagy merítési lehetőségünk, így türelmesnek kell lennünk. Sok minden változott az oroszországi vb óta. Néhányan elbúcsúztak a válogatottól, mások sérüléssel bajlódtak, de nem kereshetünk alibit. Higgyétek el, alig várom a Magyarország elleni találkozót, mert biztos vagyok benne, hogy jól fogunk játszani. Telt ház, jó hangulat – erre van szükségünk ahhoz, hogy a lefújás után ismét egy lépéssel közelebb legyünk az Eb-re történő kijutáshoz.