2011 után játszhat újra Splitben a horvát labdarúgó válogatott október 10-én, délnyugati szomszédunk a magyar válogatottat látja vendégül Eb-selejtezőmeccsen. A város egyik híres szülötte, a közismert Hajduk szurkoló énekes, Sinisa Vuco szeptember 13-án küldött videóüzenetet, melyben egy közismert számát a mérkőzésre aktualizálva adta elő.

– Nem bocsátok meg, nem fogok felejteni, mert a szívem emlékszik. Ha átvágnak minket, Hajdukom, az a legrosszabb. Üdv a Torcidinek (Hajduk-szurkolói csoport – szerk.)! Üdv Splitnek! Teljes szívünkből a magyaroknak fogunk szurkolni Horvátország ellen. Hajrá Magyarország! – szólt Vuco átiratának utolsó versszaka.

Az üzenet komoly közfelháborodást keltett az énekes hazájában, így a Vecernji list nevű internetes portál felkereste Vucót, hogy magyarázatot adjon az elhangzottakra.

– Most éppen külföldön turnézom, így nem gondoltam, hogy ekkora port kavar egy dalmát vicc Horvátországban. – kezdte az előadó videóüzenetét. – Itt ülök egy gyönyörű horvát klubban Stuttgartban, ahol már milliószor szurkoltam a válogatottunknak. Történjen bármi, Vuco teste és lelke is Horvátországé!

Hajrá Horvátország, hajtsatok, és magyar barátainkkal együtt jussunk ki az Eb-re.

Ne izguljatok, tudjátok, hogy szeretek viccelődni, mert anélkül halálra unnám magam. Vicceltem csak, Istenemre és Horvátországra mondom. Üdvözlettel Stuttgartból.

A horvát válogatott 10 ponttal a csoport élén, a magyar pedig 9 ponttal a harmadik helyen áll, mindkét nemzeti csapat 5 mérkőzést játszott le eddig a selejtezősorozatban.