Vasárnap este érkezik meg a magyar válogatott keretének többsége Telkibe, hogy megkezdje a felkészülést a Szlovákia és a Horvátországi elleni Eb-selejtezős összecsapásokra. Az Új Szó a szlovák élvonalbeli DAC középpályásával, Kalmár Zsolttal készített interjút, amiben a magyar játékos elmondta, nagyon izgatott már, mert nagy derbi előtt állnak.

“– Kemény meccset várok, a szlovák válogatott is nagyon erős csapat, sok játékosuk topligákban játszik. Azt gondolom, kiegyenlített meccs lesz, ha nagyon felkészültek leszünk, akkor meg tudjuk őket lepni” – kezdte Kalmár. 

A 23 éves játékos hozzátette, a DAC-cal még van egy bajnoki fordulójuk a hétvégén, az is nagyon fontos lesz, hiszen ha nyernek, 11 pontra ellépnek a rózsahegyiektől.

De tény, hogy már itt Dunaszerdahelyen is mindenki a szlovák–magyar meccsről beszél.

” – Itt mindenki odavan a fociért, már be vannak zsongva a csütörtöki mérkőzés miatt, azt mondják, nyernünk kell. Mi pedig mindent megteszünk, hogy megvalósítsuk az álmukat és az álmunkat. Vasárnap találkozunk a válogatottal, akkor kielemezzük az ellenfelet. Rossi mester szerintem kitalál egy olyan taktikát, amivel meglephetjük őket. Mentálisan nagyon fel kell készülnünk, mert biztos pikáns mérkőzés lesz. Nyerni megyünk, a döntetlennel sose vagyok elégedett.”

Kalmár kiemelte, kívülről is látszik, hogy egyben van a csapat, együtt mozog a védelem közepe és a csatársor, nincsenek szétszóródva a pályán, úgyhogy tényleg szervezettebbek lettek. Ezzel együtt Rossinak köszönhetően visszajött a csapat önbizalma, hiszen az olasz tréner bízik a játékosokban, és át tudja adni a filozófiáját.

” – Nem könnyű csoport, a horvátok vb-ezüstérmesek, erős csapatuk van, jó játékosokkal. A walesieknek is jó futballistáik vannak, de más a filozófiájuk, mint a horvátoknak. Nem lesz egyszerű, de mindent el fogunk követni, hogy odaérjünk a csoport első vagy második helyére. Ehhez az kell, hogy mérkőzésről mérkőzésre tudjunk építkezni” – folytatta Kalmár, aki a Slovan és a nagyszombati Spartak elleni bajnokikon már megtapasztalhatta, milyen az, amikor a nemzetiségi ellentétek a lelátón is megmutatkoznak, de nem tart a balhétól.

Nem félek ettől. Ha a lelátón lesznek is jelenetek, a pályán nekünk higgadtnak kell maradnunk.

És hogy kit tart a szlovákok legveszélyesebb játékosának?

“– Hamsík tízes poszton. Tudjuk, hogy jól cselez, és szeret messziről lőni, de rajta kívül is vannak topligás játékosok, akik veszélyesek a kapura” – zárta Kalmár.