Rekordidő alatt elfogyott az összes jegy a sorsdöntő Horvátország-Szlovákia Eb-selejtező mérkőzésre – jelezte a Horvát Labdarúgó Szövetség hivatalos Twitter-csatornáján alig két és fél órával a jegyárusítás megnyitását követően.

A képet ugyanakkor árnyalja a tény, hogy a meccset – egyes szurkolói csoportok tiltakozása ellenére – a válogatott által bő egy éve nem használt rijekai Rujevica stadionban fogják megrendezni, melynek befogadóképessége 8279 – ennél nemcsak az új Puskás Aréna, de a Fradi, a Vidi, a Loki, a DVTK, a ZTE, a Haladás és a Nyíregyháza otthona is nagyobb.

Viszonyításképpen érdemes megemlíteni, hogy a múlt hétvégi Fehérvár-Ferencváros találkozót 12 192 néző kísérte a helyszínen, míg az egy héttel korábbi Ferencváros-Újpestre 18 759-en voltak kíváncsiak, de még a szeptemberi ZTE-Ferencvárosra is kilátogattak 10 566-an a magyarfutball.hu adatai szerint.

A mérkőzés egyébként jelentéktelennek aligha nevezhető: a világbajnoki ezüstérmes horvátok utolsó meccsüket játsszák a Magyarországot is magába foglaló E jelű csoportban, vereség esetén pedig akár le is maradhatnak az Eb-ről.