Az A csoportban Anglia története 1000. mérkőzésén harcolhatja ki a továbbjutást, a Wembley Stadionban igazi futballünnepre készülnek Montenegró ellen

– a válogatott a jubileum alkalmából különleges mezben lép pályára csütörtökön.

Gareth Southgate együttese Podgoricában 5-1-re nyert, így meglepetés lenne, ha nem győzne, ugyanakkor még a döntetlen vagy egy vereség is elég lehet neki. Utóbbi eset akkor valósul meg, ha Koszovó kikap Csehországban, ekkor utóbbi ország válogatottja megy tovább a második helyen.

A B csoportban Ukrajna már Eb-résztvevőnek mondhatja magát, a címvédő Portugália pedig jelenleg egyetlen ponttal előzi meg Szerbiát a második helyen. A papírforma alapján a sorrend nem változik majd, ugyanis a portugálok Litvániát fogadják, majd Luxemburgba utaznak, azaz a szerbeknek még az sem lesz elég, hogy előbb Luxemburg, majd Ukrajna ellen is begyűjtik a három pontot hazai környezetben.

A H csoportban ha a világbajnok franciák legyőzik otthon Moldovát, akkor nem kell semmi mással foglalkozniuk, ellenkező esetben csütörtöki továbbjutásukhoz az kell, hogy Izland ne nyerjen Isztambulban, ahol a házigazda törököknek elég az egy pont is.

Eb-selejtezők, a csütörtöki program:

A csoport:

Anglia-Montenegró, London 20.45
Csehország-Koszovó, Plzen 20.45

B csoport:

Szerbia-Luxemburg, Belgrád 20.45
Portugália-Litvánia, Faro 20.45

H csoport:

Törökország-Izland, Isztambul 18.00
Franciaország-Moldova, Saint-Denis 20.45
Albánia-Andorra, Elbasan 20.45

(MTI)