Kedden este a G-csoportban is befejeződtek az Európa-bajnoki selejtezők. A MOL Fehérvár FC északmacedón középpályása, Boban Nikolov kezdőként játszotta végig az Izrael elleni mérkőzést.

A fehérváriak légiósa az első félidő hosszabbításában egy bal oldali szöglet után lőtt kapásból a vendégek kapujába, amelyről később kiderült, hogy a győzelmet jelentette csapatának, így az északmacedónok a 3. helyen végeztek az osztrákok és a csoportelső lengyelek mögött.

Úgy gondolom, a harmadik hely nagy siker, de személy szerint még mindig csalódott vagyok, mert nem sikerült a második helyen végeznünk, és közvetlenül kijutni az Európa-bajnokságra. A mostani győzelem önbizalmat ad nekünk a márciusi folytatásra. Apró részletek döntöttek a csoportunkban a helyezésünkről – mondta a lefújás után Nikolov a gol.mk-nak, aki pályafutása során az első gólját szerezte a felnőtt nemzeti csapatban.

Európa-bajnoki selejtező, G-csoport:

Észak-Macedónia – Izrael 1-0 (Nikolov 47.)

A csoport végeredménye: 1. Lengyelország 25 pont, 2. Ausztria 19, 3. Észak-Macedónia 14, 4. Szlovénia 14, 5. Izrael 11, 6. Lettország 3

Nikolov gólja: