– Különleges este volt. Az egyik legszebb nap az életemben. A nyári vereségek után visszajöttünk és kijutottunk az Eb-re. Ezen a meccsen elszántak voltunk, nem lehetett hibázni és nem is hibáztunk” – idézi Ryan Giggs szövetségi kapitányt az MTI, a walesiek szakvezetője külön kiemelte a duplázó Aaron Ramseyt, aki sérülései miatt először kezdett a sorozatban, emiatt nagyon hiányzott a csapatából.

A Juventus két gólt szerző középpályása a lefújást követően kiemelte, a keddi este után megérte eddig várni az első válogatottbeli duplázására.

– Nagyon büszke és izgatott vagyok, hogy mehetünk újra az Eb-re, ez rengeteget jelent azok után, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra. Nagyon szerettünk volna megtenni mindent az Eb érdekében, le a kalappal a srácok előtt, hogy ez sikerült. Tudtuk, hogy szoros csoport lesz, már az első meccset megelőzően is és tudtuk, hogy csak a végén fog eldőlni. A társaim tapasztalata rengeteget jelentett, ráadásul volt néhány tehetséges fiatalunk is, nagyon büszkék vagyunk. Fantasztikusak voltak a drukkerek, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy képviselhetjük őket, és hogy megint tudunk egy ilyen nagy élményt adni a számukra az Eb-kijutással. Legutóbb is kiválóan érezték magukat a kontinenstornán, remélhetőleg most is így lesz és hasonló élményben lesz részük – nyilatkozta Aaron Ramsey.

A Manchester United középpályása, Daniel James számára óriási érzés az Eb-kvalifikáció, főleg ha eszébe jut, négy éve milyen jól teljesítettek, ezért most is nagyok az elvárások.

– Akkor a négy közé jutottunk, szeretnénk most is hasonlóan teljesíteni. Hihetetlen, szenzációs volt az egész sorozaton keresztül a hangulat, a 12. ember volt a szurkolótábor, reméljük találkozhatunk velük jövő nyáron is. Óriási jelentősége volt Hennessey, hogy az első félidőben annál a helyzetnél duplán tudott védeni, ennek köszönhetően mentünk 1-0-val a szünetre. Megvolt az eligazítás a félidőben, aztán pedig sikerült a második játékrészt is góllal nyitni, onnantól kezdve pedig már nem volt olyan nehéz – zárta a Manchester United játékosa.

EB 2020: Pótselejtezős a magyar válogatott az NL-ben – ők lehetnek az ellenfelek