A jelenleg is zajló Horvátország-Spanyolország Eb-nyolcaddöntő előtt Simon Unai végigvédte a spanyolok mindhárom csoportmeccsét. Az Athletic Bilbao spanyol válogatott kapusa ezúttal is a kezdőben kapott helyet Luis Enrique szövetségi kapitánytól.

Az 51 éves szakember aligha fogja megdicsérni játékosát, hiszen a 20. percben Unai öngóljának köszönhetően megszerezték a vezetést a horvátok.

Egy ártalmatlan passzolgatás után Pedri jó 40 méterről hazaadta a labdát Simonnak, aki nem tudta átvenni a játékszert, így aztán a lábáról a saját kapujában kötött ki.

A mérkőzés 1-1-re áll, miután a 38. percben Pablo Sarabia egyenlített.

Íme, Simon Unai öngólja:

Ez már a kilencedik öngól volt

Az öngólok tekintetében több rekord is megdőlt már a mostani Európa-bajnokságon: a kontinenstornán eddig kilenc öngól született. Az eddigi csúcs három öngól volt, még a 2016-os franciaországi tornáról. Az is most fordult elő, hogy egy találkozón két öngól legyen, ráadásul a jelenleg zajló Eb-n már két ilyen összecsapás is volt: a német-portugál és a spanyol-szlovák.

A mostani Eb előtt nem volt kapus-öngól, ezúttal viszont már négy is: a lengyel Wojciech Szczesny, a finn Lukás Hrádecky, a szlovák Martin Dúbravka és a spanyol Simon Unai révén.

Az idei kontinenstorna első gólja is öngól volt, a török Merih Demiral hozta össze az olaszok elleni nyitómeccsen, június 11-én Rómában.

Az öngólosok listája

Demiral (török, Olaszország ellen), Szczesny (lengyel, Szlovákia ellen), Hummels (német, Franciaország ellen), Dias (portugál, Németország ellen), Guerreiro (portugál, Németország ellen), Hrádecky (finn, Belgium ellen), Dúbravka (szlovák, Spanyolország ellen), Kucka (szlovák, Spanyolország ellen), Unai (spanyol, Horvátország ellen) (MTI/csakfoci.hu)

Eb 2020: A franciák elnöke Deschamps jövőjéről nyilatkozott – az összes hír az Európa-bajnokságról itt!