Korábban honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-járvány miatt az idei évről 2021-re halasztott Európa-bajnoksággal kapcsolatban Aleksander Ceferin UEFA-elnök elmondta, természetesen az eredeti terveket szeretnék végrehajtani,  de ha ez nem sikerül, akkor “tizenegy, nyolc, öt, vagy csak egyetlen országban” rendezik meg az eseményt.

Egybehangzó francia lapértesülések, köztük a tekintélyes L’Equipe szerint az UEFA megerősítette és ezzel

eldőlt, hogy az eredeti terveknek megfelelően 12 helyszín lesz a kontinenstorna házigazdája,

így tehát Budapesten, a Puskás Arénában lép pályára a magyar válogatott június 15-én Portugália, majd június 19-én Franciaország ellen is.

Az RMC Sports kitér arra is, hogy négy forgatókönyv létezik a nézők beengedésére. Az első, és egyben legoptimistább verzió szerint jövő nyáron már telt házas mérkőzéseket rendezhetnek, ám a maszk ebben az esetben is kötelező lesz még. A második opció szerint minden egyes rendező város saját maga dönthet arról, hogy a stadion kapacitásának mekkora százalékát vehetik igénybe a szurkolók a járványügyi helyzet függvényében. A harmadik forgatókönyv, hogy minden helyszínen a befogadóképesség 20-30 %-a mehet csak be a stadionokba, míg a negyedik, legrosszabb verzió a zártkapus lebonyolítás. A testület ebben az ügyben várhatóan 2021. március 5-én hozza meg döntését.

Az Európa-bajnokságra 2021. június 11-től július 11-ig kerül sor Budapesten, Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában.