A francia L’Equipe információi szerint az UEFA jövő keddre egy videókonferenciát szervezett, amelyen mind a 65 tagország részt vesz majd. A lap úgy tudja, hogy ezen a konferencián az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt bejelentheti a nyári, 12 országban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság elhalasztását is.

A franciák szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által már világjárványnak minősített fertőzés miatt 2020 helyett 2021-ben rendezhetik meg a kontinensviadalt. Az így felszabadult idén késő tavaszi-kora nyári időszakban pedig az UEFA az elhalasztott bajnoki és európai kupameccseket (BL, EL) pótolná be inkább – feltételezve, hogy ekkora csillapodik, vagy akár meg is szűnik a járvány.

Hivatalos döntés azonban nég nincs, és e szerint március 17-ig, azaz jövő keddig nem is lesz.

A L’Equipe hírét megelőzően már felmerült egyébként, hogy elhalaszthatják az Eb-t, kedden azonban az UEFA még határozottan állította, hogy “a 2020-as Eb június 12-én elkezdődik Rómában”.

Az Európa-bajnokságot 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendeznék meg, a Puskás Aréna pedig három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhatna majd otthont.