A magyar válogatott csoportjában szerplő Portugália egyik legnagyobb sztárja, Joao Cancelo a Sapo Desportónak adott nyilatkozatában beszélt arról, mire számít az Európa-bajnokságon.

– Úgy látom, sokan nagyon lenézik Magyarországot, ami nagy hiba, mert nagyon jó játékosokkal rendelkező csapat. Minden csoport erős, így a miénk is erős lesz. Németország és Franciaország nagyszerű csapatok, de mi is azok vagyunk, ahogyan Magyarország is. Minden mérkőzés 11 a 11 ellen kezdődik, és minden csapat ugyanarra a célra törekszik, vagyis a győzelemre – mondta az Oeirasban tartott sajtótájékoztatón a Manchester City védője.

A szélső kiemelte, hogy a portugál csapat szögletekből rendkívül veszélyes tud lenni, és büszke arra, hogy egy fantasztikus csapat tagja lehet.

– Biztos vagyok benne, hogy egy jó Eb-nk lesz. Fizikailag rendben vagyunk. Hazánkat képviselni mindig öröm, úgyhogy élveznünk kell a pillanatot és ezt az Eb-t” – mondta a portugál válogatott, biztosítva arról, hogy a stresszes szezon, amelyen keresztülment, nem fogja befolyásolni a válogatott teljesítményét.

A portugálok, akiknek Budapesten lesz a bázisuk a kontinensviadal alatt, a kiírás szerint a magyarokkal játsszák első csoportmeccsüket jövő kedden a Puskás Arénában. A folytatásban a szintén társrendező németekkel találkoznak Münchenben, majd ismét Budapesten lépnek pályára a világbajnoki címvédő franciákkal.

Megverette és lenullázta a szaklap mindenkivel a magyar válogatottat – ezt várják tőlünk az Eb-n