A csoportkör kétharmadához és nagyjából az Eb feléhez ért a kontinenstorna a lejátszott meccsek száma alapján (az 51 találkozóból 25-öt már megrendeztek). Épp ezért érdekes már ránézni az UEFA hivatalos játékos-statisztikáira, ahol láthatjuk, hogy jópár magyar futballista is ott van az élmezőnyben néhány fontos mutató tekintve.

A leggyorsabb: Nego Loic (1. a kategóriában)

A portugálok ellen csereként, majd szülöhazája, Franciaország ellen kezdőként bevetett védő/középpályás produkálta – holtversenyben – a kontinenstorna leggyorsabb sprintjét. A fehérvári focista egy ízben 33,8 km/h-val futott, erre pedig rajta kívül csak az olasz Leonardo Spinazzola volt képes. A TOP 10-ben olyan villámléptű játékosok vannak még rajtuk kívül, mint Daniel James (Wales), Raheem Sterling (Anglia) vagy a spanyol Marcos Llorrente.

A legördöngősebb: Sallai Roland (2.) és Kleinheisler László (9.)

A franciák ellen talán a mezőny legjobbja volt (bár hivatalosan Kleinheisler lett a kiválasztott az UEFA-nál), a müncheni Pavardnak sok álmatlan éjszakája lesz még miatta. De a portugálok ellen is sokat vállalt, amíg bírta erővel. Ellenfeleinek pedig sok kellemetlenséget okozott trükkjeivel, erről árulkodik a statisztikája is. Kylian Mbappé mögött ugyanis a második legtöbb sikeres cselt a magyar támadó mutatta be az egész mezőnyben, szám szerint 11-et. Ezzel olyan játékosokat utasít egyelőre maga mögé közvetlenül Sallai, mint Depay, Isak vagy Carrasco. Vagy épp a már említett Kleinheisler László, aki 7 sikeres cselével ugyancsak az élmezőny tagja!

A legharcosabb: Botka Endre (4.)

A megnyert páharcokat tekintve csak három futballista előzi meg egyelőre a tornán a Ferencváros védőjét. A magyar védelem közepén különösen a franciák ellen remeklő játékos 8 ütközetéből 4-et is megnyert, ezzel olyan futbllisták társaságában áll a 4. helyen a mutatóban, mint Frenkie de Jong (Hollandia), Manuel Locatelli (Olaszország) vagy Toni Kroos (Németország). A műfajban egyelőre egy másik német, Thomas Müller a király egyébként, 9-ből 6 megnyert párharccal.

A legszorgalmasabb: Nagy Ádám (5.)

A Bristol City középpályása ezen az Eb-n is a magyar válogatott motorja és tüdeje. Mindez pontos passzai (81,5%) mellett futómennyiségéből is remekül kitűnik, hiszen ő futotta az 5. leghosszabb távolságot eddig az egész mezőnyt tekintve, összesen 23 kilométer áll már Nagy mögött. Csak egy orosz (Golovin), két cseh (Darida, Soucek) és egy szlovák (Duda)  áll előtte az összevetésben. A közvetlen vert mezőnyben pedig ott van a belga Tielemans, az olasz Jorginho és a német Kimmich is.

A leggolyóállóbb: Gulácsi Péter (7.)

Az RB Leipzig kapusa bizonyítja a tornán, miért ő a magyar válogatott kezdő hálóőre és hogy miért építenek rá Lipcsében. A portugálok és a franciák ellen is több bravúrral jelentkezett, a szombati meccsen volt, hogy egy másodpercen belül kétszer is góltól mentette meg a kapunkat. A számok nem hazudnak e téren sem: Gulácsi a 7. legtöbb védést mutatta be eddig a tornán, szám szerint hetet.