A csakfoci.hu szokásához híven ezúttal is megszavaztatta olvasóit, milyen kezdőcsapattal állítanák fel a magyar válogatottat a délután 15:00-kor kezdődő, Franciaország elleni Eb-csoportmeccsen. A lehetőségek felsorolásakor volt olyan játékos, akit több poszton is variációként adtunk meg, az alapfelállást pedig – a legutóbbi, Portugália elleni mérkőzés (0-3) során is alkalmazott rendszernek megfelelően – 3-5-2-ben adtuk meg. Olvasóinknak bő egy napjuk volt szavazataik leadására.

A kapuban ezúttal sincs meglepetés, toronymagasan, a szavazatok 92%-át begyűjtve végzett az első helyen a Portugália ellen parádézó Gulácsi Péter, mögötte 5%-ot kapott Dibusz Dénes, 3%-ot pedig Bogdán Ádám.

Olvasóink az első csoportmeccsen harcba küldött három belső védőn sem változtatnának, azaz a legtöbb voksot a Botka Endre (41%)-Willi Orbán (64%)-Szalai Attila (55%) trió kapta. A jobb szélen viszont már cserélnének a szurkolók, Lovrencsics Gergő helyett a korábbi francia utánpótlás-válogatott játékost, a honosított Loic Negót (44%) tennék a kezdőcsapatba, és csak a drukkerek 24%-a gondolja úgy, hogy ezúttal is a Fraditól távozó szélsőt illeti meg a bizalom.

Olvasóinknál szintén bejátszotta magát a kezdőcsapatba Schön Szabolcs (32%), aki Portugália ellen másodpercekre hőssé vált, de végül les miatt visszavonták a gólját – a Dallas légiósát a bal szélre, Fiola Attila helyére szavazták be a szurkolók.

Úgy tűnik, a középpálya középső hármasával is nagyon meg voltak elégedve a drukkerek, hiszen ott ezúttal is a Nagy Ádám (71%)-Schäfer András (42%)-Kleinheisler László (34%) trió viszi a prímet. A Portugália ellen látott támadóduón sem változtatnának a honlapunkon szavazók, azaz szombaton is Sallai Rolandot (58%) és Szalai Ádámot (24%) küldenék harcba.

A magyar szurkolók kezdőcsapata Franciaország ellen

Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Schäfer, Kleinheisler, Schön – Sallai, Szalai Á.