Kedden az európai labdarúgás egyik legősibb rivalizálásának következő fejezetével folytatódik az Európa-bajnokság, az első elődöntőben Olaszország és Spanyolország néz egymással farkasszemet.

Az olaszok 37 alkalommal léptek pályára a spanyolok ellen, az örökmérleg pedig teljesen kiegyenlített: 11-11 olasz és spanyol győzelem, valamint 15 döntetlen. Az Európa-bajnokságok történetében eddig hatszor mérkőztek meg egymással a felek, ezeken három döntetlen mellett kétszer olasz, egy alkalommal pedig spanyol siker született.

Roberto Mancini együttese 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 32 mérkőzéséből 26-ot megnyert, ezzel tovább javította saját csúcsát, a negyeddöntőben pedig a világranglista-vezető, az Eb egyik legnagyobb esélyesének tartott belgákat sikerült teljesen megérdemelten két vállra fektetniük. A spanyolok számára nehezebben indult a mostani Eb, Svédország ellen még gól nélkül zártak, de a folytatásban már erős javulás következett, öt gólt lőttek a szlovákoknak, majd a nyolcaddöntőben – hosszabbítás után – a vb-ezüstérmes horvátoknak is, a svájciak ellen azonban csak tizenegyespárbajban dőlt el a továbbjutás.

Ilyen előzmények után ismét megvizsgáltuk a TippmixPro kínálatát és kiválasztottunk néhány esélyesnek tűnő tippet erre a találkozóra.

A háromesélyes fogadás is azt mutatja, hogy kiegyenlített találkozóra van kilátás, de egy szemernyivel az olaszokat tartja esélyesebbnek a TippmixPro: Mancini együttesének győzelmére 2,40-es, a döntetlenre 3,20-as, míg a spanyol sikerre szintén 3,20-as odds érhető el.

A két csapat eddigi bátor játékát nézve úgy érezzük vétek lenne kihagyni azt az opciót, hogy “mindkét csapat szerez gólt”, erre ugyanis 1,90-es oddsot ad a TippmixPro.

Mivel a szabályok értelmében a negyeddöntő mérkőzéseit követően törölték a sárga lapokat, így a játékosok tiszta lappal indulhatnak az elődöntőkben, ez akár azt is eredményezheti, hogy keményebben mehetnek bele a párharcokba a labdarúgók, így nem elképzelhetetlen opció lehet tippelni a 3,5-nél több büntetőlapra, ami a TippmixPro oldalán 1,65-ös oddsot ér.

(*Szponzorált tartalom, partnerünk a Szerencsejáték Zrt.)