Finn lesgóllal indult a találkozó, amelynek első félidejét ezután kevés helyzet, küzdelmes mezőnyjáték és sok pontatlanság jellemezte egészen a hajráig. Ekkor látványos góllal előnybe került a korábban kapufáig jutó társházigazda: a hosszabbítás második percében a Dzyubától visszakapott labdát Miranchuk áttette a jobb lábáról a balra, majd védhetetlenül tekert a kapu hosszú felső sarkába.

A fordulást követően a hátrányban lévő finnek léptek fel kezdeményezően, ám a nagyobb lehetőségeket az orosz válogatott dolgozta ki az alacsonyabb iramú második játékrészben.

Az összesen 13 perc ráadással megtoldott találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az orosz válogatott brazil származású jobbhátvédjét, Mário Fernandest az első félidő közepén le kellett cserélni, és gerincsérülés gyanújával kórházba szállították. (MTI)

Európa-bajnokság, 2. forduló, B csoport

Finnország-Oroszország 0-1 (Miranchuk 47.)

Finnország: Hradecky – Toivio, Arajuuri, O’Shaughnessy – Raitala (Soiri 75.), Schüller (Kauko 67.), Lod, Kamara, Uronen – Pukki, Pohjanpalo

Oroszország: Safonov – Fernandes (Karavaev 26.), Diveyev, Dzhikiya, Kuzyayev – Zobnin, Barinov, Ozdoev (Zhemaletdinov 61.) – Miranchuk (Mukhin 85.), Dzyuba (Sobolev 85.), Golovin

Magyar-portugál: “Briliánsan működött Rossi taktikája” – így osztályozta a játékosokat honlapunk szakértője