Anthony Taylor sípszava után után az osztrákok játszottak jobban, helyzetekig is eljutottak, majd a tíz perc után az olaszok vették át az irányítást. A 12. percben Verratti tálalt Spinazzola elé, aki 9 méterről nem célt tévesztett. Hat perccel később majdnem megszerezte a vezetést Olaszország, ekkor Barella 18 méteres lövését Bachmann lábbal védte. A félidő felét átlépve Immobile 23 méterről a jobb kapufát találta telibe.

Fordulás után a Sabitzer 22 méterről eleresztett lökete Bonucci lábán irányt változtatva alig ment el a jobb alsó mellett. A 65. percben Alaba fejelte át a hosszúra a labdát, Arnautovic 3 méterről a kapuba bólintott,

némi videóbírózás után kiderült, lesről indult az osztrákok támadója.

Ausztria az érvénytelenített gól után sem adta fel, Pessina hónalja alatt eltűnt Lainer, Taylor játékvezető sípja néma maradt. Az utolsó percekben Spinazzola beadása után Berardi akrobatikus mozdulattal kapu mellé lőtt.

Mivel a rendes játékidőben nem született gól, kétszer tizenöt perces hosszabbítás következett a londoni Wembley Stadionban. A 95. percben Chiesa került helyzetbe, egy szép egyéni megoldás után alaposan megetette Lainert, 3 méterről a jobb alsóba lőtt. Tíz perccel később Insigne középre adása után Acerbi elesett a tizenhatoson belül, Pessinához került a labda és hét méterről az osztrákok kapujába vágta.

Az osztrákok megalkuvást nem tűrve küzdöttek minden labdáért, a 111. percben Sabitzer előbb Di Lorenzót találta telibe, a kipattanót mellé. Három perccel később összejött a szépítés, egy jobb oldalról elvégzett szöglet után Kalajdzic csúsztatott a rövid sarokba, esélyt adva csapatának a döntetlenre.

A hátralévő időben újabb találat már nem született,

így 1168 perc után megszakadt az olaszok gól nélküli szériája,

s jutottak a negyeddöntőbe a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, ahol Belgium-Portugália párharc győztesével játszanak majd Münchenben.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Olaszország-Ausztria 2-1 (Chiesa 95., Pessina 105., ill. Kalajdzic 118.)

Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola – Barella (Pessina 67.), Jorginho, Verratti (Locatelli 67.) – Berardi (Chiesa, 84.), Immobile (Belotti 84.), Insigne (Cristante 108.)

Ausztria: Bachmann – Lainer (Trimmel 104.), Dragovic, Hinteregger, Alaba – Schlager (Gregoritsch 106.), Grillitsch (Schaub 106.) – Laimer (Ilsanker 114.), Sabitzer, Baumgartner (Schöpf 90.) – Arnautovic (Kalajdzic 97.)

Foci Eb: A dánok kiütötték Bale-éket és ott vannak a negyeddöntőben – videó