A vasárnapi angol-horvát rangadó után ezúttal is észak és dél csatája ígérkezik a legnagyobbnak a hétfői játéknapon.

A háromszoros Európa-bajnok – ezzel az örökranglistán a németekkel holtversenyben első – spanyolok azzal a svéd válogatottal játszanak majd, amely ugyancsak rendszeres Eb-szereplő és bármikor képes megnehezíteni bárki dolgát. Ez most is igaz, még akkor is, ha végül a legendás Zlatan Ibrahimovic nem tudott a skandinávokkal tartani a kontinenstornára.

A két csapat egyaránt jó formában várja az Eb-rajtot, hiszen a hatalmas meglepetésre Real Madrid-játékos nélküli spanyolok nyolc mérkőzés óta veretlenek, míg az északiak zsinórban ötször győztek, ráadásul négy alkalommal gólt sem kaptak.

Ennek ellenére azért a két csapat legutóbbi, 2019-es meccsét 3-0-ra megnyerő ibériai válogatott az esélyesebb (1.36-szoros pénzt fizet a győzelmük, a háromkoronásokénál viszont már 9.75 a szorzó), ám talán érdemes lehet arra fogadni, hogy mindkét csapat szerez majd gólt, hiszen egyik gárdának sem kell a szomszédba mennie, ha az eredményességről van szó. A spanyolok 18-szor, a svédek 14-szer találtak a kapuba utóbbi nyolc találkozójukon. Ezért a 2,23-as szorzó szinte ajándéknak tűnik a TippmixPro-nál.

És hogy ki szerezheti majd  a gólt? A spanyoloknál szinte adja magát Alvaro Morata neve, hiszen a Juventus (kölcsönben az Atléticótól) támadója ezúttal is 10 gól fölött termelt a bajnoki idényben és várhatóan kezdőként kap majd lehetőséget Luis Enrique kapitánytól is. Ha nem meglepő módon betalál a svédeknek is, az 2.3-as oddszal fizet a tippelőknek.

A svédeknél az épp Spanyolországban, a Real Sociedadnál futballozó és a La Ligában 17 gólt szerző 21 éves csatár, Alexander Isak lehet a jolly joker, ráadásul nála már 5-szörös pénzt fizetne, ha a kapuba talál hétfő este Sevillában.

(*Szponzorált tartalom, partnerünk a Szerencsejáték Zrt.)