A 19. percben Chiellini egy szöglet után betalált, és bár a játékvezető először megadta a gólt, a VAR azonban kezezés miatt érvénytelenítette. Öt perccel később aztán sérülés miatt le kellett cserélni Chiellinit.

A 26. percben már érvényes gólt szereztek az olaszok: egy csodálatos akció végén Berardi adott jobbról középre, majd Locatelli közelről a hálóba vágta a labdát.

Nem sokkal később Spinazzola előtt adódott lehetőség, de mellé gurított. Az első félidőt egyértelműen uralta Olaszország.

Az 52. percben Locatelli duplázott, 19 méterről zúdított a bal sarokba.

A hazaiak a folytatásban is domináltak, a 73. percben Immobile gurított mellé éles szögből, majd két perccel később ugyanezt tette, szinte ugyanarról a helyről.

A hajrában Immobile aztán 21-ről kilőtte a jobb sarkot, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Az A csoport állás két fordulót követőn: 1. Olaszország 6 pont, 2. Wales 4, 3. Svájc 1, 4. Törökország 0.

Eb, A csoport, 2. forduló:

Olaszország – Svájc 3-0 (Locatelli 26., 52., Immobile 89.)

Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi 24.), Spinazzola – Barella (Cristante 87.), Jorginho, Locatelli (Pessina 86.) – Berardi (Toloi 70.), Immobile, Insigne (Chiesa 69.)

Svájc: Sommer – Elvedi, Schar (Zuber 58.), Akanji – Mbabu (Widmer 58.), Freuler (Sow 84.), Xhaka, Rodriguez – Shaqiri – Seferovic (Gavranovic 46.), Embolo