A magyar válogatott kevés gólt kapott és nagyon jól védekezik. Ha vezetést szereznek, ahogyan azt Franciaország ellen tették, nehéz dolga lesz bármelyik ellenfélnek. A magyarok az ellentámadásokra lesben állnak, kevés lélegzetvételnyi teret hagyva az ellenfélnek. A németek keretét nagyon jó játékosok alkotják. Ha Németország időt kap a kombinatív futballra, a magyaroknak nincs esélyük – kezdte Dárdai Pál a bz-berlin.de-nek, majd elmondta, szerinte mit jelentene a továbbjutás Magyarország számára – Az egész országnak hatalmas lökést adna. Már most is mindenki lelkesedik a csapat szenvedélyétől és elkötelezettségétől. Mindenki tudja, csak egy meccs van hátra. Győzelem vagy bukás, a magyaroknak nincs veszítenivalójuk. Úgy fognak harcolni, mint az oroszlánok. Egész Magyarország a tévé előtt fog ülni, és szorít nekik.

A lipcseiek kapusa, Gulácsi Péter kiváló formában van, előtte Willi Orbán játszik, aki kérlelhetetlen szigorral tisztáz. Sallai Roland hosszútávú futásokban is meggyőző, Szalai Ádám pedig abszolút vezéregyéniség támadásban. A Bundesligában szereplő magyarok által alkotott tengely nagyon jól áll a válogatottnak. Különösen tetszik a teljes középpálya az 5-3-2-es felállásban. Jó formában vannak, segítik egymást, és hihetetlenül sokat futnak.

Dárdai szerint Thomas Müller kiesése keserű veszteség a németeknek. Mint mondta, a Bayern München támadója csapat szervezője és szószólója. Sok mindent megnyert pályafutása során, mindenki őt követi, abszolút tiszteletet parancsoló ember, és a helyettesének nehéz dolga lesz.

Végül azt is elárulta, hol nézi a szerda esti mérkőzést.

A Balatonnál nyaralunk. A feleségem, Mónika és a három fiam közül kettő és sok barátom itthon lesz a meccsnapon. Hatalmas fociünnep lesz. Az álmom egy 1-0-s magyar győzelem. De valószínűleg ez álom marad. A végén 1-1 lesz, és sajnos Magyarország kiesett.

A magyar válogatott szerda este 21:00-kor Németország ellen zárja az Európa-​bajnokság csoportkörét. A csakfoci.hu élőben közvetíti a találkozót.

Eb 2020: Az MLSZ felhívást intézett a magyar szurkolókhoz – az összes hír az Európa-bajnokságról itt!