A Ferencváros védője, Botka Endre alapember volt Marco Rossinál is a magyar válogatott Eb-szereplése során, hiszen végigjátszotta a nemzeti tizenegy Portugália, Franciaország és Németország elleni csoportmeccsét is. A már a klubjával készülő bekket arról is kérdezte a fradi.hu, hogy mi a legfontosabb, amit kapott az idei Európa-bajnokságtól?

Legfőképpen azt, hogy nincs lehetetlen! Eddig mindig csak beszéltünk arról, hogy a nagycsapatok ellen is eredményesek lehetünk, az Eb-n azonban kiderült, hogy egy-egy ellenfél hiába jobb nálunk egyénileg, csapatként bárki ellen lehet esélyünk a győzelemre

– mondta a 26 éves, 4-szeres magyar bajnok futballista.

Aki arról is nyilatkozott, milyen volt ilyen kaliberű ellenfelekkel szembenézni a pályán.

Nyilván mindenki arról álmodik, hogy ilyen szintű mérkőzéseket játsszon, boldog vagyok, hogy nekünk ez megadatott. Szerintem megálltuk a helyünket a csoportunkban. Csak kívánni tudom mindenkinek, hogy minél több ilyen meccsen szerepelhessen. (…) Szerencsére nagyon jó visszajelzéseket, rengeteg szeretetet kaptunk azóta, hogy számunkra véget ért az Eb, rengetegen gratulálnak, ez hihetetlenül jólesik és rengeteg motivációt ad.

Botka elárulta, mi jár még az Eb kapcsán a fejében.

Még mindig sokat jár a fejemben ez az egész, legfőképpen az utolsó, németországi meccs, ahol nagyon közel voltunk ahhoz, hogy továbbmenjünk. Nyilván minél előbb túl kell tenni magunkat ezen, hiszen kezdődik a Bajnokok Ligája selejtezője, fontos mérkőzéseink lesznek, nem szabad sokáig a múlton rágódni – tette hozzá.

Eb 2020: Egy fotó, amely tökéletesen összefoglalja a francia-svájci meccset – az összes hír az Európa-bajnokságról itt!