A szlovén sportvezető egy német hírportálnak kedden azt mondta, a világjárvány második hulláma ellenére optimista és helyszíni szurkolókkal képzeli el a kontinensviadalt.

“Jelenleg olyannak tervezzük az Eb-t, ahogy megálmodtuk. Persze ha februárban arról kérdeztek volna, hogy készen állok-e egy, az egész világot megbénító pandémiára, bolondnak néztem volna az illetőt” – fogalmazott Ceferin, aki szerint mostanra azonban felkészültebbek és okosabbak lettek, mint tavasszal voltak.

Kiemelte, több terv is van az UEFA asztalán, nézők nélküli rendezésre vagy a stadionok bizonyos százalékú telítettségére vonatkozóan is rendelkeznek forgatókönyvvel.

“Elméletben 12, 11, 10, de akár három vagy egy országban is tudunk Eb-t rendezni” – mondta az elnök, aki szerint a megálmodott 12 országon átívelő rendezés nagyon szép gondolat, de a jelenlegi helyzetben nagy kihívást jelent.

“Abban azonban biztos vagyok, hogy lesz jövőre Európa-bajnokság” – jelentette ki Ceferin, kiemelve, hogy az augusztusi újrakezdés óta több mint 420 nemzetközi mérkőzést rendeztek meg az UEFA égisze alatt különösebb incidens nélkül.

A jövő június 11. és július 11. közé halasztott Európa-bajnokságnak a tervek szerint 12 ország 12 városa, közte Budapest ad otthont. A magyar válogatott novemberben Izland ellen, hazai pályán vívhatja ki a részvétel jogát. Ha ez sikerül, Marco Rossi csapata a világbajnoki címvédő franciákkal, az Eb-címvédő portugálokkal és a 2014-ben világbajnok németekkel lesz egy csoportban. (MTI)