Fotó: www.calciomercato.com

Messi képét vetítették a milánói dómra, Liverpoolban köthet ki a Serie A gólgyárosa – külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Nyikes Zoltán 2020. július 29., szerda 20:01
Fotó: www.calciomercato.com
A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 29., szerda 20:01

ANGLIA

Szuperkupa: Augusztus 29-én a londoni Wembley Stadionban rendezik meg az angol labdarúgó Szuperkupát, azaz a Community Shieldet. A szigetországi szövetség szerdán jelentette be a futballszezon hagyományos nyitómeccsének számító találkozó időpontját. A mérkőzés egyik résztvevője biztosan a bajnok Liverpool lesz, ellenfelére viszont szombatig várni kell, amikor az FA Kupa fináléjában összecsap egymással az Arsenal és a Chelsea. A Premier League két héttel a Community Shield után, szeptember 12-én rajtol. (MTI)

Tottenham: José Mourinhóék érdeklődnek az FC Porto kolumbiai válogatott szélsője, Luis Díaz iránt. A 23 éves játékos hat góllal és 5 gólpasszal zárta a nemrég véget ért portugál idényt. (Record)

Szintén megszereznék az Inter horvát válogatott szélsőjét, Ivan Perisicet, aki az előző idényben a Bayern München kölcsönjátékosa volt, és a bajorok vételi opcióval is rendelkeznek, így nem lesz egyszerű leigazolniuk őt az angoloknak. (Calciomercato)

Manchester United: Kész megválni Jesse Lingard-tól a klub, érdeklődőkből pedig nincs is hiány. A 27 éves angol szélsőt az AS Roma, a Newcastle és a Borussia Mönchengladbach is szívesen látná soraiban. Lingard az előző idényben csak 9 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, egyetlen gólját az utolsó fordulóban szerezte. (Daily Mail)

Arsenal: Szokratis Papasztatopulosz menedzsere, Konsztantinosz Farrasz "fake news-nak", azaz álhírnek nevezte a játékos távozásáról szóló pletykákat. A görög védő Unai Emerynél folyamatosan a kezdőcsapat tagja volt, mióta azonban Mikel Arteta ül a kispadon, a háttérbe szorult.

– Maradni fog. Nem látok egyetlen okot sem a távozására. Nem értem, miért ír mindenki téves információt róla – nyilatkozta az ügynök. (Goal)

Everton: Kilenc évet húzott le korábban a Chelsea-ben Branislav Ivanovic, aki 2017-ben szerződött az orosz Zenithez, jelenleg azonban szabadon igazolható. A hírek szerint az Everton már előrehaladott tárgyalásokat folytat a 105-szörös válogatott védővel, aki így nagy valószínűség szerint visszatér a PL-be. (Novosti)

A támadósort a Lazio gólgyárosával, Ciro Immobilével erősítené meg Carlo Ancelotti. A 30 éves csatár 35 bajnokin 34 gólt lőtt eddig a Serie A-ban, piaci értékét már 40 millió euróra becsülik. (90min)

Sheffield United: Mint ismert, a következő idényre visszarendelte a Manchester United a kölcsönben lévő kapusát, Dean Hendersont, aki fontos szereplője volt a Sheffield nagyszerű PL-szezonjának. Az első számú kiszemelt a pótlására a Bournemouth játékosa, Aaron Ramsdale. (The Sun)

Leeds: A PL-újonc trénere, Marcelon Bielsa honfitársával, a Tottenhamben játszó Juan Foyth-tal erősítené meg keretét a nyáron. A 10-szeres argentin válogatott középhátvéd a szezon nagy részében sérült volt, így összesen csak 4 alkalommal kapott lehetőséget a Spursben. (The Sun)

SPANYOLORSZÁG

Valencia: A Premier League-ből kieső Watford két játékosa, Kiko Femenia és Gerard Deulofeu a spanyol együttes kiszemeltje. Az angolok eladnák az említett labdarúgókat, míg a Denevérek egyelőre csak a kölcsönvételben gondolkodnak, így még nincs megegyezés. (AS)

Espanyol: Az élvonalból búcsúzú katalán gárda egyik legnagyobb értékét, Leandro Cabrerát a Benfica szemelte ki. A 29 éves középső védő alapembere volt az Espanyolnak, 35 bajnokin kapott lehetőséget. (Record)

Levante: Megegyeztek a Real Madrid tartalékcsapatában játszó két labdarúgó, Dani Gómez és Jorge De Frutos leigazolásáról. A csatár, Dani Gómez a másodosztályú Tenerifénél volt kölcsönben legutóbb, ahol kilenc gólt lőtt és két gólpasszt adott, míg a szélső, Jorge De Frutos a Rayo Vallecanónál szerepelt kölcsönben. (Football Espana)

Atlético Madrid: Második számú kapust keres az Atlético Jan Oblak mögé, a jelöltek listáján pedig szerepel Roberto Jimenez (West Ham), José Sá (Olympiakosz) és az ex-újpesti Marko Dmitrovic (Eibar). Azért van szükség második számú hálóőrre, mert Antonio Adán minden bizonnyal a Sportinghoz igazol. (AS)

OLASZORSZÁG

Lazio: Két nap múlva lejár a szerződése a Manchester Citynél David Silvának, aki így ingyen igazolható lesz. A spanyol világbajnok és 2-szeres Európa-bajnok szélsőt a Lazio szemelte ki, amely már meg is kezdte a játékossal az egyeztetéseket. (AS)

Inter: Lionel Messi képét vetítették rá a milánói dómra, miután felröppent a hír, miszerint az argentin futballsztár elhagyhatja a Barcelonát az Internazionale kedvéért. A hatszoros aranylabdás támadó a fotón győzelmi pózban emeli a magasba a karját, és az Inter 10-es mezét viseli, hátán a nevével. Az akció mögött a klubtulajdonos kínai Suning csoport tévécsatornája áll, ám a vetítés idővel eltűnt az épületről, és az ezt tanúsító videót is törölték az internetről. A Messi költözésével kapcsolatos találgatások azután kaptak lábra, hogy a 33 éves csatár apja és ügynöke, Jorge Messi nemrég ingatlant vásárolt a milánói San Siro Stadion közelében. Antonio Conte, az Inter vezetőedzője közölte, lehetetlennek tartja Messi megszerzését, mert "könnyebb a milánói dómot elköltöztetni, mint Messit leszerződtetni". Olasz lapok 200 millió euróra becsülik a sztár vételárát, aki valószínűleg évi 50 millió eurós fizetésre tart igényt. Hétfőn az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu azt mondta, nincs kétsége afelől, hogy az argentin csapatkapitány meghosszabbítja 2021-ig szóló szerződését. A katalánok a bajnokság második helyén végeztek az ősi rivális Real Madrid mögött, és Messi többször is bírálta a klubvezetést a csapat gyenge és hullámzó teljesítménye miatt. (MTI)

AC Milan: Az egyik legfőbb kiszemelt a védelem megerősítésére a Fiorentina szerb játékosa, Nikola Milenkovic, akinek az ügynöke már meg is kezdte az egyeztetéseket a milánóiakkal. A 22 éves válogatott játékos piaci értékét 22 millió euróra becsüli a Transfermarkt. (Gazzetta dello Sport)

Sassuolo: A Barcelona B csapatkapitányát, Monchut akarja megszerezni az olasz csapat. A 20 éves középpályás egyelőre nem tudott bemutatkozni a La Ligában, de nyolc alkalommal már a kispadra nevezte őt Quique Setién. (Gianluca Di Marzio)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: 30 millió eurós átigazolási díjat szabott meg Thiagónál a bajor klub. Mint ismert, a spanyol középpályást a hírek szerint nagy erőkkel csábítja a Liverpool. (Bild)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz