Mátyus: "A Vasas és a DVSC sem mehet biztosra ellenünk" - a Haladás szép ősz elé néz

A védelembe és a támadósorba még igazolt volna játékost Mátyus János vezetőedző, ám így sem elégedetlen a Haladás keretével.
Nyikes Zoltán 2020. július 29., szerda 12:23
A védelembe és a támadósorba még igazolt volna játékost Mátyus János vezetőedző, ám így sem elégedetlen a Haladás keretével.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. július 29., szerda 12:23

Az előző kiírás tavaszi szezonja előtt nevezték ki a Szombathelyi Haladás élére Mátyus Jánost, aki 7 mérkőzés alatt magabiztosan benntartotta a vasiakat a koronavírus-járvány miatt idő előtt befejezettnek nyilvánított NB II-ben. A 45 éves edző a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, nem érzi úgy, hogy csodát tett.

– Egy gyengén szereplő csapatot vettem át, de mindig elmondom, hogy az előttem dolgozó edzők is remek munkát végeztek, ezért a csapat közel sem volt olyan rossz állapotban, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutatott – kezdte nyilatkozatát Mátyus. – Tény, hogy a sok sikertelenség megviselte őket mentálisan, megpróbáltam tüzet oltani, ami nem volt egyszerű, de sikerült, hiszen bennmaradtunk. Egy edzőváltás ideig-óráig kimozdítja a csapatot az apátiából, de hosszútávon erre nem lehet számítani. Ha tudtam volna, hogy csak 7 meccsem lesz arra, hogy a Haladást benntartsam, akkor el sem vállalom. Nagyszerűen kezdtük a tavaszi szezont, a harmadik meccsünkre megjött az első siker és szárnyaltunk, simán bennmaradtunk. Ez azonban a múlt, ebből nem lehet megélni, vár ránk a következő feladat, hétvégén kezdődik a bajnokság.

Mátyus kiemelte, ezúttal rengeteg ideje volt felkészítenie csapatát a hétvégén rajtoló szezonra, a szokásostól eltérően nem hat, hanem 8 és fél hétig készültek, amit terveztek, azt meg is valósították.

– Voltak jól sikerült edzőmeccsek, de ezekre nem lehet alapozni – mondta a tréner, akinek a csapata a Fradi ellen 2-2-t, míg a Vidi ellen 0-0-t játszott a felkészülési időszakban. – Nem adnak pontot azért, hogy a Vidi és a Fradi ellen döntetlent játszottunk, de az önbizalmunknak, a mentális hátterünknek biztosan nem tesz rosszat. Nem történtek nagy változások a keretben, elment két játékos magasabb osztályba, érkeztek hárman. Azt kértem az ügyvezetéstől, hogy a tavaszi sikeres csapatunkat próbáljuk egybe tartani, ez meg is történt. A következő idényben bízom benne, hogy nem a kiesés elkerülése lesz a fő célunk. Ismerve a mezőnyt, ha szerencsénk lesz, akkor a középmezőny elejére várom a Haladást. Senki ellen nem mehetünk biztosra, de ellenünk sem mehet biztosra sem a Vasas, a DVSC, a Kaposvár és a feltörekvő csapatok sem. Bárkivel fogunk játszani, ki-ki mérkőzések lesznek.

Mátyus a végén megjegyezte, még el tudna képzelni egy belső védőt a csapatba, illetve támadó poszton sem ártott volna még valakit igazolniuk, de nem lehet elégedetlen, a játékosok azt képviselik, amit ő is, ezért úgy érzi, szép ősz előtt áll a Hali.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz