Hétfőn délután rendkívüli képviselőtestületi ülésen Koroknai Imre alpolgármester előterjesztését a képviselők többsége megszavazta;

a döntéssel és a stadion apportjával a tulajdonos önkormányzat végre rendezi a balmazújvárosi profi labdarúgócsapatot működtető, szintén önkormányzati tulajdonban lévő focis cég tőkepótlását

– írja a civishir.hu.

Amennyiben a Magyar Labdarúgó Szövetség is rábólint a képviselőtestület döntésére, életben maradhat a klub, és folytathatja a szereplést a másodosztályban. A lap úgy tudja, ettől tette függővé több potenciális támogató is a szerepvállalását a klub anyagi támogatásában.

Mint ismert, az MLSZ ugyan megvonta a licencet az NB II-es Balmazújvárostól, de mivel még nincs az ügyben jogerős döntés, az együttes lejátszhatta a Siófok elleni, idegenbeli meccsét a másodosztály nyitófordulójában. A Balmaz többnyire ifistákkal felállva ért el 0-0-s döntetlent, a dvsc.hu beszámolója szerint pedig a bajnoki mérkőzés érdekessége volt, hogy a vendégeknél négy fiatal Loki-játékos, Lakatos Benjámin, Szabó Árpád, Pintér Ádám és Sármány Kristóf, is pályára lépett.

A klubhonlap a DVSC vezetőségétől megtudta, az említett labdarúgók kettős játékengedéllyel szerepeltek a Balmazújváros csapatában. Amennyiben az NB II-es klubnak sikerül megkapnia a licencet, még több DVSC-nevelés szerepelhet – szintén kettős játékengedéllyel – Újvároson.