A Balmazújváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Haladáshoz szerződött Horváth Ferenc helyére Bekő Balázst nevezte ki vezetőedzőnek. A 46 éves szakember 2019. június 30-ig szóló szerződést írt alá, vele együtt új stábjának tagjai, Laczkó János és Balogh János is a szezon végéig kötött a klubbal kontraktust.

Bekő edzői karrierje 2009-ben indult, akkor a Videoton másodedzője lett, és 2011-ig volt a fehérvári klub kötelékében. Ezt követően egy évig a Budaörsi SC vezetőedzője volt, majd 2013 és 2015 között a Kecskeméti TE csapatát irányította. Ezután Diósgyőrben, majd Győrben dolgozott, legutóbb pedig a Soproni VSE együttesét irányította, ahol munkaköre a 2017/2018-as szezon végén szűnt meg a csapat kiesésével.

– Azért vállaltam el ezt a feladatot, mert az ember szeret dolgozni, én nagyon szeretem a munkámat, és szeretem a kihívásokat. A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő egy olyan klub, ahol lehet dolgozni, megvannak az előremutató célok, amiért lehet küzdeni. Örülök, hogy itt lehetek, és remélem, hogy egy gyümölcsöző együttműködés kezdődik most el – nyilatkozta az új balmazújvárosi tréner.

Horváth Ferenc: 8 év, 9 csapat – azt a klubot hagyta ott a Haladásért, ahol csúcsot döntött