Az NB II tizenkettedik helyén álló Balmazújváros igazi döntetlen király lett az elmúlt néhány fordulóban, öt meccsen egyszer nyert, négyszer ikszelt az előző szezonban még NB I-ben szereplő együttes. A klub képviselőjének, Tiba Istvánnak azonban nem a pontok elhullajtása a legfőbb gondja jelenleg, hanem az, hogy a csapat elveszítheti vezetőedzőjét.

Hétfőn írtuk meg, hogy Horváth Ferenc a Haladás kispadjára cserélheti a Balmazújvárosét, viszont erre legfeljebb a szerda esti, Monor elleni bajnoki után kerülhet sor. A meccs előtt Tiba Istvánnál érdeklődtünk, tudnak-e arról, hogy a csapat vezetőedzője távozhat.

“Este fogunk beszélni erről a témáról a Monor elleni mérkőzésünk után, ha az edző a meccs után nyilatkozik valamit, arra majd én is reagálok.

FERI Említette a fenti LEHETŐSÉGET, de arra kértem, hogy várjuk meg a mai meccset, s csak utána beszélgessünk róla. Én szeretem Ferit, jó edzőnek tartom, jó, hogy itt dolgozik.”

Legfrissebb információink szerint éppen az segítheti elő Horváth Ferencnek és stábjának a távozását, hogy a klub 2 hónapnyi pénzével adós nekik, így egy szerződésbontás után akár szabadon is távozhatnak Szombathelyre. Tiba István viszont az ezzel kapcsolatos felvetéseket nem szerette volna kommentálni.

Horváth Ferenc ügyének a végére tehát akár a szerda esti mérkőzés után pont kerülhet. 2017 júniusa óta dolgozik Balmazújvárosban, amely az utolsó fordulóban, drámai körülmények közepette esett ki vele tavasszal az NB I-ből. Korábban Kecskeméten, Győrben, a Vidinél és Diósgyőrben is volt vezetőedző, a Haladás lehet a hetedik első osztályú klubja trénerként.