Az NB I után ezen a héten vasárnap kezdetét veszi az NB II idénye is. Az élvonalból, az utolsó fordulóban kiesett Balmazújváros kerete jelentős változáson ment keresztül. A vezetőedzőnek, Horváth Ferencnek nem volt könnyű dolga a felkészülés során, amiből már négy hét eltelt.

Folyamatosan formálódtunk, megvan az alapjátékunk, a védekezést jól megtanultuk, remélem erőben is azon a szinten leszünk, amelyen lennünk kell. Összességében minden tőlünk telhetőt megtettünk a szakmai stábbal, és a játékosok is a legjobb tudásuk szerint végezték a munkát – kezdte Horváth Ferenc a balmazfoci.hu-nak.

Vannak a futballnak alaptörvényei, amit ezek a játékosok is tudnak, az, hogy csapatként mennyire tudnak együtt, jól funkcionálni, ki fog derülni, azon vagyunk, hogy a lehető legjobb csapattal álljunk ki minden szempontból, de ez mindenkinek egy új helyzet, ami létrejött, ám mivel futballistákról van szó, lesarkítva a dolgot, egy dolguk van, hogy futballozzanak.

Nem azt várjuk, hogy kézzel dobjanak gólt, vagy a fülükön táncoltassák a labdát. Taktikában, erőnlétben és csapategységben is jó úton, motiváltan lépkedünk előre.

Horváth végül sejtelmesen nyilatkozott a célokról.

Nekem mindig vannak céljaim, így most is, de ezeket most megtartanám magamnak. Nem voltam még ilyen szituációban, hogy egy teljesen új csapatot kellett volna felépítenem. Egy dolgot azonban megígérhetek: minden mérkőzésen győzelmi szándékkal futunk ki a pályára, vagyis mindent meg fogunk tenni a balmazújvárosi futball sikeréért! – tette hozzá.