Mint ismeretes, a Balmazújváros 40 ponttal a 17. helyen végzett az NB II 2018/2019-es idényében a horvát vezetőedző, Toni Golem irányításával, aki idén január elején vette át Bekő Balázs helyét a kispadon. A hajdúsági csapat tehát nem állt messze tőle, hogy a 2017/2018-as NB I-es kiesés után a másodosztálytól is búcsúzni kényszerüljön.

A csakfoci.hu információi szerint a Balmazújváros már új edzővel kezdheti meg a felkészülést az NB II következő kiírására.

Értesüléseink szerint Vitelki Zoltán a legesélyesebb a posztra, akinek a nyáron lejárt a szerződése a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályban szereplő Mezőkövesd tartalékcsapatánál.

A 48 éves szakember a kövesdieket megelőzően az NB II-es Budafoknál és a Kazincbarcikánál dolgozott, de megfordult DVTK utánpótlásában, majd a diósgyőri klub pályaedzője lett – két alkalommal pedig az első csapat megbízott edzője is volt.

Vitelki irányításával a mögöttünk hagyott szezonban a Mezőkövesd II. a harmadik helyen végzett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályú bajnokságban.