Megvan az NB I nyolcadik helyén végzett Szombathelyi Swietelsky-Haladás első nyári igazolása. Az NB I-től búcsúzott Balmazújváros belső védője, a 30 éves Tamás László 2+1 éves szerződést kötött a klubbal – írja a vasi együttes klubhonlapja.

A korábban Pécsett, Szentlőrincen, a Vasasban, az ausztriai Kopfingban, majd Siófokon szerepelt játékos két éve érkezett a Balmazújvároshoz, amellyel első szezonjában az élvonalba jutott, a nemrég befejeződött idényben pedig az utolsó pillanatokig versenyben voltak az NB I-ben maradásért. A 2017/2018-as szezonban 29 bajnokin szerepelt a hajdúsági együttesben, ezeken két gólig jutott. Tamás László szabadon igazolhatóként érkezett Szombathelyre.

“Könnyen megegyeztünk a Haladás vezetőivel, nem kellett sokat győzködni, hogy aláírjak: egy nagy múltú vidéki fellegvárról van szó, szimpatikus csapattal – mondta aláírása után Tamás a haladas.hu-nak. – Ami a Haladással kapcsolatos emlékeimet illeti, az ősszel Sopronban 3-1-re kikaptunk, már akkor masszív csapat benyomását keltette új csapatom és tavasszal Szombathelyen is jó meccset vívtunk. A balmazi mérkőzésünkön viszont nem szerepeltem. Olyan játékosok alkotják a Haladást, akiket nem kell bemutatni – gondolok például a válogatottsági csúcstartó Király Gáborra vagy akár Halmosi Péterre. Ellenfélként tehát sok szombathelyi játékossal találkoztam, személyesen még egyikükkel sem, de például korábbi csapattársam, Jagodics Bence bátyja, Márk, ugye a Haliban futballozik. Elsősorban bal oldali belső védőként számíthat rám Michal Hipp, de persze ott játszom, ahol szükség van rám.

A terveim? Szeretnék minél többet játszani, és kivívni a szurkolók elismerését. A Haladással pedig minél előbbre akarok végezni, nem szeretnék idegeskedni az esetleges kiesés miatt, ami a 12 csapatos NB I-ben nem egyszerű, de hiszem, hogy megoldjuk.